Salată de crudități, cu dressing de iaurt grecesc

platou cu salata de morcovi, țelină, gulie, topinambur, sfeclă roșie, cu dressing de iaurt grecesc

Salata de crudități este o minune pentru sănătate în special iarna, când organismul este cam sărăcit de vitamine și minerale autentice.

Dacă avem grijă să cultivăm, apoi să și păstrăm peste iarnă, aceste rădăcinoase ne fac zilele mai bune.

Cele pe care le-am pus în acestă salată le-am luat din grădină, direct, mai puțin morcovii pe care i-am luat din nisip, din magazie și mărul cumpărat.

Pudra de sfeclă am făcut-o ca în rețeta asta .

Vlăstarii (microplante) i-am făcut acasă, din semințe de gulii și spanac peren.

platou cu salata de morcovi, țelină, gulie, topinambur, sfeclă roșie, cu dressing de iaurt grecesc
Salată de crudități
platou cu salata de morcovi, țelină, gulie, topinambur, sfeclă roșie, cu dressing de iaurt grecesc
Salată de morcovi, țelină, topinambur, sfeclă, măr

Salată de crudități

platou cu salata de morcovi, țelină, gulie, topinambur, sfeclă roșie, cu dressing de iaurt grecesc
Salvează pe Pinterest
categorie Salate
bucătărie ROMÂNEASCĂ
keyword Salată de crudități
Pregătire 30 minutes
Porții 4 persoane

Echipament

  • robot de bucătărie sau răzătoare

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 țelină cât un ou
  • 2-3 bucăți topinambur sau una mare (mărimea unui măr)
  • 1 gulie
  • 1 sfeclă rosie mică, sau o bucată dintr-una mare
  • 1 ridichie neagră mică
  • 1 măr

Dressing

  • 1 cutie mică iaurt grecesc
  • 1 lingurită sare
  • 2 linguri oțet de mere, sau după gust
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură pudră de sfeclă roșie, opțional
  • vlăstari mix opțional

Mod de Preparare

  • Legumele se spală și se curăță, apoi se mărunțesc după plac, ori în robot, ori pe răzătoare. Le punem intr-un castron mare.
  • Presărăm sarea și frecăm un pic cu mâinile.
  • Amestecăm separat iaurtul cu oțetul și uleiul, și punem dressing-ul peste legume.
  • Amestecăm foarte bine. Gustăm și mai adăugam ceva, dacă trebuie.
    Presărăm și pudra de sfeclă roșie, și vlăstarii proaspăt tăiați. Vis!
platou cu salata de morcovi, țelină, gulie, topinambur, sfeclă roșie, cu dressing de iaurt grecesc, toate pudrate cu pudră de sfeclă roșie
Salată de crudități cu vlastari, presărată cu pudră de sfeclă
platou cu salata de morcovi, țelină, gulie, topinambur, sfeclă roșie, cu dressing de iaurt grecesc
Salată de crudități cu microplante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating