Salata de crudități este o minune pentru sănătate în special iarna, când organismul este cam sărăcit de vitamine și minerale autentice.
Dacă avem grijă să cultivăm, apoi să și păstrăm peste iarnă, aceste rădăcinoase ne fac zilele mai bune.
Cele pe care le-am pus în acestă salată le-am luat din grădină, direct, mai puțin morcovii pe care i-am luat din nisip, din magazie și mărul cumpărat.
Pudra de sfeclă am făcut-o ca în rețeta asta .
Vlăstarii (microplante) i-am făcut acasă, din semințe de gulii și spanac peren.


Salată de crudități

Echipament
- robot de bucătărie sau răzătoare
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 țelină cât un ou
- 2-3 bucăți topinambur sau una mare (mărimea unui măr)
- 1 gulie
- 1 sfeclă rosie mică, sau o bucată dintr-una mare
- 1 ridichie neagră mică
- 1 măr
Dressing
- 1 cutie mică iaurt grecesc
- 1 lingurită sare
- 2 linguri oțet de mere, sau după gust
- 2 linguri ulei
- 1 lingură pudră de sfeclă roșie, opțional
- vlăstari mix opțional
Mod de Preparare
- Legumele se spală și se curăță, apoi se mărunțesc după plac, ori în robot, ori pe răzătoare. Le punem intr-un castron mare.
- Presărăm sarea și frecăm un pic cu mâinile.
- Amestecăm separat iaurtul cu oțetul și uleiul, și punem dressing-ul peste legume.
- Amestecăm foarte bine. Gustăm și mai adăugam ceva, dacă trebuie.Presărăm și pudra de sfeclă roșie, și vlăstarii proaspăt tăiați. Vis!


Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul