Salata de murături asortate mi-a venit în minte, mai mult din dorința de a depăși „moftul” de a alege din borcanul făcut cu grijă în toamnă, doar o anumită legumă preferată în mod special, sau cea care este mai moale la mestecat. Nu o mai zic pe aia cu sănătatea, pentru că știți cât bine ne fac legumele fermentate.
Mereu aud de la persoanele care au probleme cu dantura, și care nu sunt puține, că le plac murăturile, însă nu pot mânca decât gogonele mai moi, ardeii sau conopida. Sfecla roșie, morcovii, ridichiile, guliile..rămân deoparte.
Și copii cred că ar fi încântați de o astfel de salată, mai ales atunci când asezonează un castron de cartofi prăjiți :))
Ca să nu pierd nicio legumă crescută cu drag în grădina mea, m-am gândit să folosesc robotul de bucătărie pentru a le mărunți, și a le transforma într-o salată grozavă, ușor de mestecat, și care să cuprindă toate bunătățile într-o singură lingură.
Astfel am mărunțit totul, am adăugat ulei, piper și boia de ardei făcută în casă.
Dacă nu ați încercat până acum, vă rog să o faceți. Dacă nu acum, atunci când 🙂
Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul