Tocănița de roșii verzi (Ananas zebra, Chocolate stripes, Green bomb) congelate, are aceeași savoare ca cea făcută din roșii proaspete.
Buget
Dacă ne cultivăm roșiile, ardeii, ceapa și usturoiu, meniul este foarte ieftin..în jur de 15 lei.
Câteodată, toamna, din lipsă de timp, sau chef, nu mai stăm să facem bulion, ci pur și simplu congelăm roșiile întregi, la fel cum facem și cu ardeii, sau verdeața.
Când le scoatem din congelator, au un aspect foarte frumos, după 15 minute le putem decoji ușor și le putem tăia ușor cu cuțitul, să le folosim la mâncare.
Tocănița de roșii poate fi făcută cu aripioare prăjite, sau poate fi consumată în zilele de post, cu mămăliguță, și fără cărniță.
Tocăniță de roșii verzi
Ingrediente
- 700 gr aripioare de pui
- 2 cepe mari
- 2 căței usturoi
- 1-2 ardei (de preferat galbeni sau portocalii) proaspeți sau congelați
- 5-6 roșii verzi mărime mare
- 1 ceașcă măsline feliate
- cimbru, oregano, mărar
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingură miere sau zahăr
- sare, piper
- 1 lingură amidon
Mod de Preparare
- Într-o cratiță punem uleiul la încins, adăugăm aripioarele porționate, le condimentăm, și le lăsăm la prăjit 15 minute, sau până când considerăm că sunt gata.
- Le scoate pe un platou.
- În uleiul rămas punem ceapa tăiată felii subțiri, usturoiul tăiat și el în felii, punem un pic de sare, amestecăm bine să nu se ardă, după care adăugăm ardeiul tocat, roșiile decojite și tocate mărunt. Putem adăuga o ceașcă de apă..depinde de roșii.
- Cum miroase în casă, nu pot să vă zic…Le lăsăm cc. 20 minute la fiert.
- Gustăm de sare, punem mierea sau zahărul, și alte condimente care vă plac, adăugăm măslinele feliate. Dizolvăm amidonul într-o ceașcă de apă, apoi îl punem în tocăniță, amestecăm bine, până coagulează un pic sosul. Mai lăsăm 1 minut să se gătească, mărar presărat deasupra, și gata 🙂
- Pregătim o mămăligă pripită, luăm smântâna din frigider, apoi trecem rapid la masă!
Deja visez la roșiile ce încă sunt semințe. Mi-am notat rețeta în caiet și abia aștept să am ocazia să o pregătesc. Mulțumesc pentru idei.
Roșiile verzi sunt așa de dulci, de bat cu mult anumite roșii roșii.Tocănița este foarte bună, iar dacă rămâne ceva din ea, se poate servi lângă un ou ochi. :))