Go Back

Cheesecake cu Cafea Espresso

prăjitură cu cremă de brânză și cafea
Salvează pe Pinterest
categorie Dessert
keyword Cheesecake
Pregătire 30 minutes
Gătire 1 hour
Se lasă la frigider 3 hours
Timp total 4 hours 30 minutes
Porții 4

Echipament

  • 1 Tava rotundă detașabilă 28 cm diametru
  • Robot de bucărărie sau Mixer

Ingrediente

Blat

  • 300 g Biscuiți Oreo sau orice alți biscuiți.
  • 150 g Unt
  • 1 linguriță cafea espresso sau o capsulă cu cafea pentru espressor.

Cremă

  • 400 g Ciocolată Amăruie
  • 1 linguriță Cafea Espresso sau o capsulă cu cafea pentru espressor.
  • 680 g Cremă de Brânză
  • 1/2 cană Zahăr Alb
  • 1/4 cană Zahăr Brun
  • 1 linguriță Cacao
  • 230 g Smântână
  • 60 g Unt

Ganache

  • 225 g Ciocolată Semi-Dulce
  • 340 g Smântână
  • 60 g Unt
  • 1 linguriță Cafea Espresso sau o capsulă cu cafea pentru espressor.

Mod de Preparare

  • Se pregătește forma de tort, cu marginea detașabilă, pentru că este cea mai ușor de folosit. Cantitatea ajunge pentru una cu diametru de 28 cm.
  • Pentru blat, pregătim biscuiții, făcându-i pudră, dacă nu avem pudra gata cumpărată.
  • Untul se topește, se pune peste biscuiți, se adaugă pudra de cafea, și se frământă totul cu mâna, până când iese un aluat omogen și ușor de tapetat, fundul tăvii, și ușor pe margine.
  • Se dă la frigider până când este gata crema.

Crema

  • Punem o crăticioară cu apă pe foc, pentru baia de abur.
  • Se rupe ciocolata bucăți, se pune într-un vas, iar acesta se se pune pe baia de abur până ciocolata este topită.
  • Între timp se pune crema de brânză într-un vas încăpător, sau în castronul robotului de bucătărie, și se mixează până la omogenizare, se adaugă zahărul, se continuă mixarea, apoi se pune smântâna grasă, se continua mixarea, se adaugă pudra de cafea și cacaoa, apoi ciocolata topită, continuându-se mixarea
  • Dacă înainte de a pune ciocolata topită avem o textură destul de moale, spre lichidă, odată ce începem să o punem, se produce magia. Toată compoziția se întărește ca o frișcă bătută bine, ușor de lucrat cu ea.
  • Se pune crema peste blat.

Ganache

  • Smântâna se înfierbântă doar. Nu se dă în clocot!
    Se toarnă jumătate din ea peste ciocolată. Se amestecă cu un tel, fix din centru, până ce compoziția începe să arăte a crema de ciocolată.
    Se adaugă și jumătatea cealaltă, și se continuă amestecarea. Se adaugă praful de cafea. Totul arată delicios!
  • Se pune ganache-ul peste cremă, începând din mijloc.
  • Se lasă cateva ore să se întărească, înainte de a scoate marginea detasabilă a tăvii de tort.
  • Se porționează ușor folosind un cuțit încălzit, ori în foc, ori în apă fierbinte, dar șters de urmele de apă.
  • Se poate păstra în frigider pâna la o săptămână, însă mie îmi place servit la temperatura camerei.
  • Culoare și aromă!