Go Back

Prăjitura Marble

Prăjitură marmorată, cu cacaă, pudrată cu zahăr pudră
Salvează pe Pinterest
categorie Dessert
keyword prăjitura cu cacao, prăjitură marble, prăjitură marmorată
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Porții 4 persoane

Echipament

  • 1 Tava de cozonac sau 2 tăvi mai mici, de chec
  • 1 robot de bucătărie sau mixer

Ingrediente

  • 225 gr unt
  • 200 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 4 buc ouă mari
  • 4 linguri lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • linguri cacao divizate
  • esență vanilie, rom

Mod de Preparare

  • Untul se scoate cu câteva ore înainte, să fie moale.
  • În momentul în care ne apucăm de rețetă, dăm drumul la cuptor, la 190 grade C.
  • Într-un castron, sau dacă avem robot cu castron, punem untul moale, tăiat bucăți, apoi se mixează. Se adaugă zahărul, și se mixează în continuare, până la omogenizare.
  • Se adaugă ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare în parte.
  • Făina se cerne separat, se amestecă cu praful de copt și sarea. Se adaugă peste untul cu zahăr.
    Se mixează bine, apoi se adaugă și laptele.

Acum ne complicăm un pic, zic..

  • Împărțim compoziția în 4 castroane, inclusiv cel în care este acum, și în care lăsăm un sfert, sau chiar mai puțin, care rămâne necolorată. 
  • În castronul 2 punem alt sfert, în care adăugăm 2 lingurițe cu cacao cernută.
  • În castronul 3 punem alt sfert, în care adăugăm 1 linguriță cu cacao cernută.
  • În castronul 4 punem alt sfert, în care adăugăm 1/2 linguriță cu cacao cernută.
  • Pregătim ori o tavă de cozonac, ori 2 tăvi de chec (mai înguste), pe care le ungem bine cu unt. O putem coace și într-o tavă patrată, sau rotundă..
  • Combinăm compozițiile în tavă, după bunul plac.
  • Coacem timp diferit, în funcție de tava pe care am folosit-o, între 40 – 60 minute, până ce mijlocul este ferm, iar scobitoarea iese curată.
  • Se lasă la răcit înainte de a o putea felia.
    Se poate orna, pudrând-o cu zahăr pudră.