Împărțim compoziția în 4 castroane, inclusiv cel în care este acum, și în care lăsăm un sfert, sau chiar mai puțin, care rămâne necolorată.
În castronul 2 punem alt sfert, în care adăugăm 2 lingurițe cu cacao cernută.
În castronul 3 punem alt sfert, în care adăugăm 1 linguriță cu cacao cernută.
În castronul 4 punem alt sfert, în care adăugăm 1/2 linguriță cu cacao cernută.
Pregătim ori o tavă de cozonac, ori 2 tăvi de chec (mai înguste), pe care le ungem bine cu unt. O putem coace și într-o tavă patrată, sau rotundă..
Combinăm compozițiile în tavă, după bunul plac.
Coacem timp diferit, în funcție de tava pe care am folosit-o, între 40 – 60 minute, până ce mijlocul este ferm, iar scobitoarea iese curată.
Se lasă la răcit înainte de a o putea felia.Se poate orna, pudrând-o cu zahăr pudră.