Go Back

Gutui coapte

platou cu jumătăți de gutui coapte
Salvează pe Pinterest
categorie Desert
bucătărie ROMÂNEASCĂ
keyword Gutui coapte
Pregătire 10 minutes
Gătire 45 minutes
Porții 4 persoane

Echipament

  • cuptor

Ingrediente

  • 4 gutui
  • 8 lingurițe zahăr opțional
  • 8 lingurițe nuci tocate în bucăți mari

Mod de Preparare

  • Gutuile se spală, apoi de taie pe jumătate. Se scobesc, scoțând mijlocul acela tare, cu semințe. Este bine să insistăm, pentru că nu este prea comod să muști din felie, și să găsești porțiuni tari.
  • Se pun jumătățile de gutui într-o tavă, se pune în scobitură câte o linguriță de zahăr ( eu am folosit zahăr brun), iar peste, puneți câte o jumătate de miez de nucă, sau nuci tocate, ce aveți la îndemână.
  • Se asortează foarte bine gustul de gutuie coaptă, cu cel de nucă coaptă.
  • Se coc în cuptorul încălzit dinainte, la 180 grade C, în jur de 40-45 minute, până când vârful unui cuțit intră cu ușurință în gutui, iar acestea se rumenesc apetisant.
  • Se pot coace și tăiate felii, însă suprafața care se usucă este mai mare, așa că recomand tăiatul în jumătate.