Se bat albușurile spumă. Dacă folosim mixerul, sau robotul, reglăm la viteză maximă.
Punem zahărul tot odată, și continuăm mixarea (sau baterea cu telul spirală) până când acesta se dizolvă tot, și spuma a devenit foarte tare, astfel încât putem întoarce castronul fără a cădea spuma.
Tapetăm tava de aragaz cu hârtie de copt unsă foarte bine cu unt solid.
Încălzim cuptorul dinainte cu 15 minute la 175-180 grade C (mediu)
Punem spuma de albușuri în tavă, aranjând-o bine cu paleta pentru a nu rămâne goluri de aer, nivelăm frumos, și dăm la cuptor, la etajul de sus, la 180 grade C, 20 minute cu usa închisă, dar apoi se dă temperatura la minim,
Ușa se deschide ușor, atât cât să intre o cutie de chibrituri între ușa și cuptor.
Lasăm blatul să se usuce în cuptor 2 ore.
Este gata când putem desprinde ușor hârtia de copt de pe margini.
După 2 ore, închidem focul, închidem ușa cuptorului, și lăsăm foaia să se usuce în continuare o jumatate de oră. Astfel va deveni crocantă.
Scoatem foaia, și așa crocantă, o tăiem pe jumatate, pe lungime.