Go Back

Waffle cu cremă de ciocolată

Waffle cu ganache
Salvează pe Pinterest
categorie Desert
keyword waffle, waffle cu ciocolata
Pregătire 15 minutes
Gătire 30 minutes
Porții 2 persoane

Echipament

  • aparat de făcut waffle, sau sanwich maker cu accesoriu pentru ele.
  • Mixer

Ingrediente

Compoziția de waffle

  • 2 ouă
  • 50 grame unt topit
  • 200 ml lapte
  • 175 gr făină
  • 3 linguri zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță sare
  • ulei pentru uns tăvițele, sau spray cu ulei

Crema de ciocolată (ganache)

  • 100 gr ciocolată
  • 80 gr smântână

Mod de Preparare

  • Într-un castron (ideal este cel de la robot, sau mixer) punem ouăle cu sarea, și le mixăm foarte bine. Adăugăm zahărul, și mixăm până compoziția devine o spumă.
  • Topim ușor untul, apoi îl adăugăm peste amestec, mixând totodată.
  • Adăugăm laptele și mixăm.
  • Separat cernem făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, și le amestecăm uniform.
  • Punem făina în ploaie, în timp de amestecăm.
  • Compoziția trebuie să curgă ca o smântână.
  • Se aprinde aparatul, și se lasă la încins. Se ung tăvițele cu ulei. Eu am folosit spray.
  • Se pune cu polonicul aluat în fiecare tăviță, fără a face exces de zel.
    aluat de waffle pus în tăvițele aparatului
  • Se coc în jur de 5-6 minute, până la aparat se aprinde becul verde. Putem să le mai lăsăm, dacă vrem să fie mai colorate.
    Waffle coapte în aparat
  • Le scoatem pe o farfurie.

Crema de ciocolată(ganache)

  • Se încinge smântăna, fără a fierbe.
  • Ciocolata se toacă maărunt.
  • Punem smântâna fierbinte peste ciocolată, apoi amestecaăm din centru castronului, până obținem o cremă fină.
  • Punem crema peste waffle, cum ne vine la mână. Buuun!