Se dă drumul la cuptor la temperatura mare, 200 grade C
Se scoate sulul de aluat din frigider, se taie în 2, sau 3, depinde tavă. Eu am avut tavă mică, de yena, și l-am tăiat în 3. Se pune sulul de aluatul în picioare pe o planșetă pudrată cu făină. Aluatul este moale, așa că nu stă foarte drept.
Se întinde o foaie de dimensiune tăvii. Se pune în tavă neunsă.
Se pune o parte din amestecul de brânză.
Se întine a doua foaie și se pune peste amestec. În cazul meu, am mai pus partea a doua de amestec de brânză și apoi a treia foaie.
Se coace plăcinta 40 minute. Eu am copt-o pe un etaj mai sus decât mijlocul cuptorului. După 40 minute, se scoate, se porționează cu un cuțit, și se mai coace 10 minute.
Între timp se face siropul pe foc, din ingredientele de mai sus. Se fierbe 5 minute.
Scoatem plăcinta, și așa, fierbinte, se însiropează cu siropul cald.
Se lasă să se răcească, apoi se servește.