Prima dată ne asigurăm că avem lapte de nuci făcut. 700 ml aproximativ
Într-un castron se cerne făina și sarea. Adăugăm drojdia uscată, și o amestecăm prin făină.
Încălzim ușor laptele de nuci, și îl punem peste făină.
Începem să frământăm aluatul. Punem și uleiul puțin câte puțin, în timp ce frământăm.
Continuăm până ce obținem un aluat elastic și plăcut la mână. Frământăm cu simț de răspundere, circa 15 minute. Pe aluat trebuie să apară bule de aer.
Acum punem ciocolata tocată, o amestecăm în aluat, până este destul de omogen.
Acoperim castronul, și lăsăm aluatul la crescut, într-un loc cald, până își dublează volumul. Cam 45 minute.
Împărțim aluatul 2, apoi pe fiecare în jumate, apoi iar în jumate, până obținem 16 bucăți.
Luăm fiecare bucată și o facem șnur gros, lung de cc. 40 cm, apoi facem cifra 8.
Punem muceniții în tavă, pe hârtie de copt, cu distanță între ei, îi acoperim, și îi mai lăsăm la crescut încă 30-45 minute.
Dăm drumul la cuptor cu 15 minute înainte, la 180 grade C
Ungem muceniții cu lapte de nuci, pe deasupra, înainte de coacere.
Coacem 20-25 minute. Sunt foarte pufoase la atingere.
Ungem mucenicii cu miere încălzită ușor pentru lichefiere, apoi cu nucă măcinată, din belșug. Vis!