Ciocolata tocată bucăți și untul se pun la topit într-o crăticioară, pe foc mic, mestecând pâna la omogenizare. Se dă deoparte.
Se dă drumul la cuptor, la temperatură mică, 160 grade C, și se pregătește o tavă rotundă, detașabilă, de 24 cm diametru, cu foaie de copt pe fund.
Se separă cele 4 ouă. Într-un castron, sau vasul de la robot, se pun cele 2 ouă și 4 gălbenușuri, zahărul brun și zahărul vanilat, apoi se mixează câteva minute, până ce se albesc frumos.
Se pune și ciocolata topită cu unt, se continuă mixarea, apoi făina, făina de migdale și praful de copt.
Se golește amestecul în tavă, se pun deasupra stafidele și merișoarele, apoi se coace 30 minute, la 160 grade C. În cazul în care cuptorul coace tare de la bază, încercați să coaceți pe un etaj mai sus, față de mijloc. Cu 10 minute înainte de a se termina prima coacere, se face bezeaua așa:
Se bat cu mixerul albușurile și sarea, până ce se spumează, apoi se pune zahărul, lingură cu lingură. Când terminăm cu zahărul, punem și oțetul. Mixăm până când compoziția este groasă și lucioasă.
Scoatem mixerul și adăugăm cacao și amidonul, apoi amestecăm ușor cu o paletă, până la omogenizare.
Scoatem blatul din cuptor, punem bezeaua deasupra, niveland sau făcând modele cu o furculiță, apoi mai dăm la cuptor încă 20 minute, la 180 grade C
Scoatem prăjitura, o lăsăm 15 minute să se răcească, apoi desprindem marginile cu un cuțit, și desfacem inelul de la tavă.
Punem prăjitura pe un platou, în care punem siropul puțin câte puțin.