Aluatul putem să îl facem manual, sau la robotul de bucătărie.
Dacă îl facem la robot, mixăm făina, laptele, drojdia, sarea, zahărul, la viteză mică, câteva minute, apoi punem untul, și dăm viteza mare, până se desprinde aluatul de pe castron. Se adaugă și cipsurile, se mai mixează până la încorporarea lor.
Dacă îl facem cu mâna, frământăm în castron ingredinetele, în aceeași ordine ca mai sus, până obținem un aluat plăcut, dar ferm.
Se acoperă cu o folie, apoi se lasă la crescut cc.1 oră.
După ce aluatul a crescut, se împarte în 4 , apoi fiecare bucată se întinde cu sucitorul în dreptunghi, apoi marginile se aduc în interior, se rulează și sigilează marginile, și se dă formă de baghetă.
Se formează toate cele 4, apoi se acoperă cu folie, și se mai lasă la crescut încă 30-40 minute.
Se încinge cuptorul la 180 grade cu 15 minute înainte.
Se pun baghetele pe o tavă, pe foaie de copt, se crestează cu un cuțit ascuțit, sau o lamă, se ung cu amestecul de gălbenuș și lapte, apoi se coc 30 minute la 180-190 grade, până se rumenesc.
Calde sunt de nerefuzat!!