Go Back

Castraveți sandwich în oțet

Borcan cu castraveți în oțet
Salvează pe Pinterest
keyword castraveți sandwich în oțet
Pregătire 10 minutes
Gătire 30 minutes
Porții 1 borcan

Echipament

  • 1 borcan de 800 gr
  • 1 oală pentru sterilizarea borcanului

Ingrediente

  • 2-3 castraveți proaspeți
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură semințe de muștar
  • 3 linguri oțet 9 grade

Mod de Preparare

  • Se pregătește un borcan de 800 gr cu capac potrivit.
  • Castraveții se spală, apoi se feliază subțire, cu un cuțit de legume ascuțit, sau, dacă dorim și mai subțiri, cu curățătorul de cartofi.
  • Morcovul și ceapa se feliază.
  • Se pun feliile de castraveți alternând cu cele de morcov și ceapă, în borcan.
  • Adăugăm deasupra sarea, zahărul, semințele de muștar și oțetul.
  • Completăm cu apă până sus, lăsând un mic spațiu până la capac.
  • Se înfiletează bine capacul, apoi se întoarce borcanul de câteva ori pentru a se amesteca ingredinetele, și pentru a verifica să nu curgă.
  • Se pune borcanul într-o crăticioară căptușită cu hartie sau cârpă, și se pune apă până la nivelul capacului.
  • Se sterilizează 30 minute, din momentul în care apa din crăticioară fierbe.
  • Astfel sterilizat, borcanul cu castraveți se păstreaza mai mulți ani.