Go Back

Nectar de pere cu aromă de fenicul

Pahar de nectar lână pere de vară
Salvează pe Pinterest
categorie Drinks
bucătărie ROMÂNEASCĂ
keyword nectar de pere
Pregătire 1 hour
Gătire 45 minutes
Porții 4 litri

Echipament

  • Blender vertical

Ingrediente

  • 3 kg Pere de vară rămase după curățarea de coajă, si felierea de pe cotor.
  • 250 gr zahăr
  • 1 lingură semințe de fenicul
  • 1,5 litri apă

Mod de Preparare

  • Perele de vară se curăță de coajă, și se feliază de pe cotor, apoi se pun într-o oală de 5 litri
  • Se adaugă apa și zahărul, apoi se pun la fiert.
  • Se adugă semințele de fenicul, puse într-un săculeț făcut din tifon.
  • Se fierbe compoziția până când perele sunt moi, cc 20 minute.
  • Între timp se pun 4 sticle de 1 litru( sau altele echivalente) în cuptor, la minim, să se sterilizeze 15 -20 minute. Capace le fierbem într-un ibric în puțină apă, să le sterilizăm și pe ele, fără să le afectăm.
  • Când perele devin moi, dăm oala deoparte, scoatem săculețul cu semințe, și, cu ajutorul unui blender vertical, transformăm totul în nectar.
  • Blenderul se manevrează doar la fundul oalei, deoarece există pericol de opărire, dacă sare nectar pe mâinile noastre.
  • Punem oala înapoi pe foc până dă în clocot din nou, apoi oprim focul.
  • Scoatem sticlele pe rând din cuptor, le umplem cu nectar, le inchidem ermetic, apoi le acoperim cu o patură, și le lăsăm așa până la răcire.
  • Se servește simplu, sau diluat cu un pic de apă, după gust. Este grozav!