Supa cremă de dovleac ce te face fericită

Castron cu supa crema de dovleac hokkaido

Supa cremă de dovleac, datorită culorii, te face fericită, atunci când o gătești.

Am făcut acestă supă cremă de dovleac, folosind dovleac soiul Hokaido, soi care este foarte bun pentru acestă rețetă, pentru că are gust neutru, nu dulce, și pentru că are dimensiune mică.

Dintr-un dovleac poți face o oală de 3 litri de supă, bineînțeles folosind și alte legume. Nu este nevoie să tai doar o bucată dintr-un dovleac mare, cum s-ar întâmpla în cazul unui dovleac serios.

Supa cremă de dovleac ce a rămas, am pus-o în cană, și am servit-o ca pe un nectar de legume.

Buget

Dacă aveți ocazia de a cultiva în grădină, recomand să semănați căteva semințe, și, dacă vă cultivați și morcovii și ceapa, bugetul pentru o astfel de supă, este foarte redus.

Castron cu supa crema de dovleac hokkaido

Supă cremă de dovleac

Castron cu supa crema de dovleac hokkaido
Salvează pe Pinterest
categorie Soup
keyword Supa cremă, supă cremă dovleac
Pregătire 45 minutes
Porții 4 persoane

Echipament

  • Oală 3 litri
  • Blender vertical sau Blender tip Cană

Ingrediente

  • 1 dovleac mic cc.500 gr
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei portocaliu
  • 1 cartof
  • 1 bucată țelină
  • 2 linguri ulei
  • sare

Pentru servire

  • crutoane
  • cubulețe de bacon prăjit
  • semințe de dovleac decojite

Mod de Preparare

  • Legumele se curăță și se taie în bucăți mari.
  • Într-o oală de 3 litri, se pune uleiul, apoi se pun legumele la dustuit, amestecând de câteva ori, se presare sare. 
  • Se adaugă apa, în jur de 2 litri, apoi se lăsă la fiert, pănă legumele sunt fierte. Se potrivește de sare. 
  • Se dă oala deoparte, iar dacă avem blender vertical, îl folosim cu grijă, fără să îl ridicăm la suprafața supei, deoarece vor sări stropi fierbinți pe noi. 
  • Mixam până când compoziția devine omogenă.
  • Dacă nu avem blender vertical, putem folosi blenderul – cană.
  • Supa cremă de dovleac se servește cu crutoane de pâine și cuburi de bacon prăjit, deși merge și fără, dacă ținem post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating