Supa cremă de dovleac, datorită culorii, te face fericită, atunci când o gătești.
Am făcut acestă supă cremă de dovleac, folosind dovleac soiul Hokaido, soi care este foarte bun pentru acestă rețetă, pentru că are gust neutru, nu dulce, și pentru că are dimensiune mică.
Dintr-un dovleac poți face o oală de 3 litri de supă, bineînțeles folosind și alte legume. Nu este nevoie să tai doar o bucată dintr-un dovleac mare, cum s-ar întâmpla în cazul unui dovleac serios.
Supa cremă de dovleac ce a rămas, am pus-o în cană, și am servit-o ca pe un nectar de legume.

Buget
Dacă aveți ocazia de a cultiva în grădină, recomand să semănați căteva semințe, și, dacă vă cultivați și morcovii și ceapa, bugetul pentru o astfel de supă, este foarte redus.

Supă cremă de dovleac

Echipament
- Oală 3 litri
- Blender vertical sau Blender tip Cană
Ingrediente
- 1 dovleac mic cc.500 gr
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- 1 ceapă mare
- 1 ardei portocaliu
- 1 cartof
- 1 bucată țelină
- 2 linguri ulei
- sare
Pentru servire
- crutoane
- cubulețe de bacon prăjit
- semințe de dovleac decojite
Mod de Preparare
- Legumele se curăță și se taie în bucăți mari.
- Într-o oală de 3 litri, se pune uleiul, apoi se pun legumele la dustuit, amestecând de câteva ori, se presare sare.
- Se adaugă apa, în jur de 2 litri, apoi se lăsă la fiert, pănă legumele sunt fierte. Se potrivește de sare.
- Se dă oala deoparte, iar dacă avem blender vertical, îl folosim cu grijă, fără să îl ridicăm la suprafața supei, deoarece vor sări stropi fierbinți pe noi.
- Mixam până când compoziția devine omogenă.
- Dacă nu avem blender vertical, putem folosi blenderul – cană.
- Supa cremă de dovleac se servește cu crutoane de pâine și cuburi de bacon prăjit, deși merge și fără, dacă ținem post.
Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul