Prăjitura Marble este un desert pe care îl faci azi, și îl poți păstra și o săpămână.
Prăjitura Marble este foarte potrivită pentru cafea, ceai, sau lapte.
Este ușor de transportat și de pus la pachetele pentru pauza de masă.
Buget
La rubrica asta, am să adaug untul.
De ceva vreme am descoperit raionul cu alimente reduse datorită termenului de expirare, sau a ambalajului ușor deteriorat.
Am găsit multe lucruri ieftine și bune, cu reduceri de până la 90%.
În cazul de față, vorbim despre unt, pe care l-am cumpărat la jumătate de preț, și care nu prezenta defecte de gust sau miros.
De gustat, l-am gustat acasă.
La unt sunt destul de pretențioasă, fiind un aliment nelipsit din frigider, iar pentru rețeta de azi, avem nevoie de o cantitate mai mare.
Rețeta este destul de simplă, fără prea multe bătăi de cap, dar ca să arate bine, e necesar să ne complicăm un pic de tot.

Prăjitura Marble

Echipament
- 1 Tava de cozonac sau 2 tăvi mai mici, de chec
- 1 robot de bucătărie sau mixer
Ingrediente
- 225 gr unt
- 200 gr făină
- 200 gr zahăr
- 4 buc ouă mari
- 4 linguri lapte
- 1 linguriță praf de copt
- ½ linguriță sare
- 3½ linguri cacao divizate
- esență vanilie, rom
Mod de Preparare
- Untul se scoate cu câteva ore înainte, să fie moale.
- În momentul în care ne apucăm de rețetă, dăm drumul la cuptor, la 190 grade C.
- Într-un castron, sau dacă avem robot cu castron, punem untul moale, tăiat bucăți, apoi se mixează. Se adaugă zahărul, și se mixează în continuare, până la omogenizare.
- Se adaugă ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare în parte.
- Făina se cerne separat, se amestecă cu praful de copt și sarea. Se adaugă peste untul cu zahăr.Se mixează bine, apoi se adaugă și laptele.
Acum ne complicăm un pic, zic..
- Împărțim compoziția în 4 castroane, inclusiv cel în care este acum, și în care lăsăm un sfert, sau chiar mai puțin, care rămâne necolorată.
- În castronul 2 punem alt sfert, în care adăugăm 2 lingurițe cu cacao cernută.
- În castronul 3 punem alt sfert, în care adăugăm 1 linguriță cu cacao cernută.
- În castronul 4 punem alt sfert, în care adăugăm 1/2 linguriță cu cacao cernută.
- Pregătim ori o tavă de cozonac, ori 2 tăvi de chec (mai înguste), pe care le ungem bine cu unt. O putem coace și într-o tavă patrată, sau rotundă..
- Combinăm compozițiile în tavă, după bunul plac.
- Coacem timp diferit, în funcție de tava pe care am folosit-o, între 40 – 60 minute, până ce mijlocul este ferm, iar scobitoarea iese curată.
- Se lasă la răcit înainte de a o putea felia.Se poate orna, pudrând-o cu zahăr pudră.

Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul