Crochete de cartofi, gustări ce se rup în figuri

crochete de cartofi dulci

Crochetele de cartofi, fie ei cartofi dulci, ori normali, sunt variante foarte hrănitoare, a unei gustări, a unei mese principale a zilei, sau a mesei de seară, însoțită de o salată de sezon, sau murături asortate. 

Crochetele pot fi foarte apreciate și de copii, în pachețele pentru școală, și de adulți, în pachetele pentru pauza de masă.

Rețeta este foarte relaxată, putând să folosim ce avem prin frigider, iar dacă avem piure rece, rămas de la o masă anterioară, îl putem folosi cu succes.

Eu am făcut crochete din 2 feluri de cartofi, unii normali, cartofi galbeni, și unii dulci mov.

BUGET

Am pornit rețeta de la o cutie cu bacon tocat, cutie găsită la raionul cu reduceri, din supermarket. Deoarece expira in cinci zile, am avut o reducere de 50%. Am zis, hai măi să o fac celebră :))

Chifteluțe de cartofi, bacon și cașcaval
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi/cartofi duci mov

Chiftele din cartofi, bacon și brânzeturi.
Salvează pe Pinterest
categorie Gustări
keyword crochete cartofi, crochete cartofi dulci
Pregătire 1 hour
Gătire 15 minutes
Porții 4 persoane

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 1 ou
  • 1 ceașcă bacon tăiat mărunt
  • 1 ceașcă cașcaval ras brânză rasă, emmentalar ras, cheddar ras
  • sare, piper
  • făină albă și mălai pentru modelat
  • ulei pentru prăjit

Mod de Preparare

  • Cartofii se fierb în coajă, până intră furculița ușor în ei. Cu cât sunt mai mici, cu atât se fierb mai rapid. Cartofii dulci fierb mai repede. În apa de fierbere se pune o linguriță de sare.
  • Baconul se toacă mărunt, brânzeturile se rad pe răzătoare.
  • Cartofii curățati de coajă se sfarmă cu furculița, sau cu un zdrobitor.
  • Se adaugă oul, brânzeturile rase, baconul tăiat mărunt, sare după gust, piper. Se amestecă până la omogenizare.
  • Se porționează cu o lingură, pe un pat de făină, apoi se modelează cu ajutorul palmelor.  
  • În cazul cartofilor dulci, mov, am folosit făină amestecată cu malai, pentru un aspect mai apetisant.
  • Se prăjesc în ulei încins, câteva minute, întorcându-le pe toate părțile, cu delicatețe.
  • Sunt foarte gustoase calde, dar și reci. Se potrivesc cu un sos de maioneză de usturoi, alături de o salată de sezon, ca cea de ridichii negre cu maioneză verde.
Chifteluțe din cartofi/cartofi dulci, bacon și brânzeturi
Crochete de cartofi duci mov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating