Rețeta de rasol de porc este atât de simplă, încât te poți uita la un serial, de voie.
Meniu bogat în colagen, să se știe!
Buget
Rasolul de porc este meniul pe care poți să îl faci cu cc.10-12 lei, și poți sătura 4 persoane.
Dacă grădinărești ca mine, cultivi ceapă, usturoi și morcovi, poți ieși chiar mai ieftin.
Dacă urmăriți prin magazine când este la reducere, când prețul este sub 10 lei/kg, atunci este cazul să profitați de ea, să cumpărați 2 felii mari de rasol, care au în jur de 800 grame.
Încercați această rețetă deosebit de gustoasă. Are carne, are os, are șoric.
Pentru servire, faceți o mămăligă pripită, pentru că merge ilegal de bine.


Rasol de porc cu usturoi

Ingrediente
- 3 felii rasol de porc cc. 800 gr
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mare
- 1 linguriță turmeric
- sare
- 4 grăunți usturoi mari
Mod de Preparare
- Spălăm feliile de rasol, apoi le tăiem în bucăți mai mici, să se fiarbă mai repede
- Le punem la fiert în cc 3 litri apă, adăugăm o parte din sare.
- Când începe să fiarbă, luăm toată spuma de deasupra.
- După o jumătate de oră, adăugăm ceapa întreagă, morcovul tăiat pe jumătate.
- Lăsăm pe foc până când carnea este fiartă, și se desprinde ușor de pe os.
- Scoatem ceapa și morcovii, potrivim de sare, punem lingurița de turmeric, amestecăm bine, apoi lăsăm să se răcească.
- Când s-a răcit, punem usturoiul mărunțit prin presă, sau în mojar.
- Carnea se porționează în castroane, cu zeamă multă, și se servește cu mămăliguță.
Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul