Prăjitura Televizor cu pișcoturi și biscuiți este varianta mai ușoară, mai pufoasă, și mai economică, a primei variante.
Dacă aveți o tavă potrivită de 30×30 cm, sau pe aproape, dintr-un pachet de pișcoturi de 400 gr, faceți 2 porții de prăjitură, în zile diferite.
Biscuți am folosit Petit Beurre fără cacao, pentru că așa am găsit, dar ar merge foarte bine și cu cacao, pentru gust, dar și pentru aspect.
Mi-a plăcut această variantă, fără coacere, având în vedere scumpirea gazelor.
Este potrivită oricând, și la sfârșit de săptămânâ, și la o zi onomastică sau la o sărbătoare, se porționează bine, dacă folosim un cuțit încins.
Se păstrează în frigider.

Prăjitura Televizor/ rețeta fără coacere

Echipament
- Tavă de aragaz 30×30 pentru asamblare, sau pe aproape ca dimensiune
- Mixer
Ingrediente
Blaturi
- 250 gr biscuiți
- 200 gr pișcoturi
- 250 ml lapte pentru însiropare
Crema
- 500 ml lapte
- 6 linguri făină
- 200 gr zahăr
- 200 gr unt
- 1 vârf linguriță sare
- zeama de la 1 lămâie
Glazura Ganache
- 100 gr smântână de frișcă
- 100 gr ciocolată amăruie
- 30 gr unt
Mod de Preparare
- Scoatem untul ca să ajungă la temperatura camerei.
- Prima dată ne programăm biscuiții și pișcoturile, si ne schițăm suprafața prăjiturii.
Crema
- Într-o crăticioară punem făina, zahărul și sarea, apoi se amestecăm totul cu un tel, pentru a omogeniza textura, și a evita cocoloașele.
- Punem laptele încet, și amestecăm încontinuare cu atenție.
- Când compoziția este omogenă, o punem pe foc, și o aducem la fierbere, amestecând încontinuu. Se fierbe 1 minut, din momentul în care începe să borborosească, pentru a se găti făina.
- Se răcește crema, punând crăticioara cu fundul în apă rece.
- Untul se taie cubulețe.
- Când crema este rece, începem să o mixăm cu ajutorul unui mixer, adăugând untul puțin câte puțin, și zeama de lămâie în mai multe reprize.
- Crema va arăta foarte bine după mixare.
Glazura Ganache
- Ciocolata se toacă mărunt, se pune într-un castron.
- Smântâna și untul se încălzesc pe foc, pâna la temperatura de fierbere, dar nu lăsăm să fiarbă! Doar să se înfierbinte.
- Se pune smântâna peste ciocolată, apoi cu un tel, începem să amestecâm din centru, ușor, până se produce magia, și se formează o glazură fină.
Asamblarea prăjiturii
- Punem laptele de însiropat într-o farfurie adâncă, să încapă suprafața pișcoturilor.
- Primul rând este de biscuiți. Trecem biscuiții prin lapte doar 1 secundă, nu mai mult.
- Peste biscuiți punem jumătate din cremă.
- Peste cremă punem un rând de pișcoturi însiropate 1 secundă în lapte.
- Punem jumătatea de cremă rămasă peste pișcoturi.
- Deasupra cremei punem alt rând de biscuiți însiropați.
- Glazurăm prăjitura cu ganache-ul pregătit, și răcorit 5 minute.
- Se porționează cel mai bine cu un cuțit încălzit ușor în foc, sau în apă fierbinte, dar șters cu un șervețel.

Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul