Salata de ridichii negre cu maioneză de verdețuri este genul ăla de meniu pe care ți-l dorești iarna, cel puțin o dată pe săptămană.
Ridichiile negre se cultivă la sfârșitul verii, și se consumă iarna.
Buget
Dacă vrem un meniu cu buget redus, încercăm să cultivăm ridichii negre în grădină, dar putem să facem și oțetul de mere, acasă. Link mai jos.
Acestea sunt considerate cultură „de mâna a doua”, dacă pot să zic așa, deoarece trebuie semănate la sfârșitul verii, și de cele mai multe ori, uităm să o facem.
Când vine iarna, ne uităm lung după ele, dar în cazul în care nu am uitat, suntem bucuroși să avem în grădină, în plină iarna, ridichii negre frumoase.
Salata de ridichii negre cu maioneză are o ciudățenie la preparare. Înainte de a pune maioneza este o salată iute, dar după aceea, ca prin minune, iuțeala dispare, echilibrându-se gustul foarte bine.
Dacă vrem să o facem vedetă, lucrăm un pic la maioneză, îmbogățindu-i gustul cu ceva verde, și anume, pătrunjel, mărar și usturoi verde (sau ceapă verde).
Pătrujelul verde se găsește în grădină, și iarna, chiar și ceapa verde, în cazul în care aveți soi peren, însă usturoi verde și mărar verde, doar congelate.
Înainte de a începe maioneza propriuzisă, le mărunțim pe ele, apoi punem uleiul în vas. Continuăm cu rețeta de maioneză la minut, cum o vedeți într-un video.(link în Mod de prepare)
Aspectul și gustul vor fi superioare.
Oțetul de mere pe care îl vom folosi, putem să îl facem în casă. Este cel mai bun.

Salata de ridichii negre cu maioneză

Echipament
- Răzătoare
- Blender verical pentru maioneză
Ingrediente
Salată ridichii negre
- 2 ridichii negre mărime potrivită
- sare
Maioneza cu verdeață
- 1 ou
- 150 ml ulei
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță oțet de mere
- 1 vârf de cuțit sare
- 1 lingură verdețuri la alegere
Mod de Preparare
- Dăm ridichiile pe răzătoare. Punem puțină sare și amestecăm.
- Facem maioneza rapidă cu ingredientele date, punând și verdeța în vasul cu ulei.
- Amestecăm ridichiile cu maioneza de verdețuri, gustăm și mai potrivim de sare și oțet, dacă este cazul.
- Resturile rămase de la preparare pune-le la compost.Făcând Compost, salvăm un pic Planeta.

Rețeta este delicioasă.
Pingback: Oțet de mere( din cidru) - Cum se face acasă - magazinul de acasă