Baghete vieneze cu fulgi de ciocolată

pâine dulce, cu fulgi de ciocolată

Baghetele vieneze cu fulgi de ciocolată sunt o variantă de pâine dulce și smecheră, pentru dimineața, lângă o cană de lapte, sau cafea, sau orice lactat pe care îl preferăm, sau… pentru orice oră.

Baghetele vieneze, calde sunt pufoșenie mare. Abia dacă te poți abține să nu le rupi fierbinți.

Pâine dulce cu fulgi de ciocolată
Baghete vieneze cu fulgi de ciocolată
Pâine dulce cu fulgi de ciocolată, în secțiune
Baghete vieneze cu fulgi de ciocolată

Bachete vieneze cu fulgi de ciocolată

Salvează pe Pinterest
categorie Desert
keyword baghete vieneze, pâine dulce
Pregătire 2 hours
Gătire 30 minutes
Porții 4 bucăți

Echipament

  • cuptor

Ingrediente

  • 340 gr făină, amestec – 300 gr 000 cu 40 gr integrală
  • 1 lingură zahăr
  • 5 gr drojdie uscată
  • 210 gr lapte
  • 55 gr unt moale
  • 100 gr cipsuri de ciocolată, sau ciocolată neagră tocată,
  • 7 gr sare
  • 1 gălbenuș ou și 1 lingură lapte pentru uns
  • făină de presărat pe planșetă, zahăr de presărat pe baghete

Mod de Preparare

  • Aluatul putem să îl facem manual, sau la robotul de bucătărie.
  • Dacă îl facem la robot, mixăm făina, laptele, drojdia, sarea, zahărul, la viteză mică, câteva minute, apoi punem untul, și dăm viteza mare, până se desprinde aluatul de pe castron. Se adaugă și cipsurile, se mai mixează până la încorporarea lor.
  • Dacă îl facem cu mâna, frământăm în castron ingredinetele, în aceeași ordine ca mai sus, până obținem un aluat plăcut, dar ferm.
  • Se acoperă cu o folie, apoi se lasă la crescut cc.1 oră.
  • După ce aluatul a crescut, se împarte în 4 , apoi fiecare bucată se întinde cu sucitorul în dreptunghi, apoi marginile se aduc în interior, se rulează și sigilează marginile, și se dă formă de baghetă.
  • Se formează toate cele 4, apoi se acoperă cu folie, și se mai lasă la crescut încă 30-40 minute.
  • Se încinge cuptorul la 180 grade cu 15 minute înainte.
  • Se pun baghetele pe o tavă, pe foaie de copt, se crestează cu un cuțit ascuțit, sau o lamă, se ung cu amestecul de gălbenuș și lapte, apoi se coc 30 minute la 180-190 grade, până se rumenesc.
  • Calde sunt de nerefuzat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating