Budinca de paste cu brânză, curmale și cocos este un meniu pe care să îl faci când găsești brânză proaspătă de vaci, la reducere.
Buget
Sunt fană reduceri, și îmi pliez rețetele după ele, în multe cazuri. Dacă pastele le-am găsit cu reducere de 35%, pentru că pachetul era turtit, brânza proaspătă de vaci, am gasit-o cu 50% (5,6 lei 500 gr), pentru ca ar fi expirat în cateva zile.
Insist pe reduceri, pentru că sunt anti risipă, nu țin la ambalajul neșifonat, ci doar la conținut bun, și îmi place să gătesc mai ieftin, dacă se poate.


Budincă de paste cu brânză proaspătă, curmale și cocos

Ingrediente
- 300 gr paste făinoase melcișori, sau orice alt fel
- 500 gr brânză proaspătă
- 3 ouă
- 10 curmale
- 2 linguri cocos fulgi
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri smântână
- 1/2 linguriță sare pentru brânză
- 1 linguriță sare pentru apa în care fierb pastele
Mod de Preparare
- Punem la fiert 2 litri de apă. Adăugăm sarea.
- Când dă în clocot, punem pastele. Amestecăm des. Lasăm să fiarbă 15 minute.
- Într-un castron amestecăm brânza, ouăle, smântâna, curmalele tocate mărunt, fulgii de cocos, zahărul și sarea. Dăm drumul la cuptor, la 180 grade C.
- Scurgem pastele de apă, apoi le amestecăm cu compoziția de brânză.
- Le punem într-un vas uns cu unt, și le coacem în cuptor 30 minute, la 180 grade C. (Sau până se rumenesc un pic, deasupra)
Pingback: Paste cu Nuci si Cacao - Reteta de post - magazinul de acasă