Cartofii bătuți, sunt cartofii făcuți după rețeta „fasole bătută”, și este rețetă de post.
Am fost în dubiu cum să o denumesc, pentru că nu am găsit o astfel de rețetă până acum, dar totuși, o aveam în imagine, ca un piure mai altfel, fără lapte sau unt, dar totuși, cu ceva care să îl facă foarte gustos.
Eu am folosit usturoi verde, proaspăt.
Fără prea multe complicații, cartofii bătuți se fac rapid, și fără dificultate.


Cartofi bătuți, de post

Echipament
- Presă de cartofi
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță turmeric
- 2 linguri ulei pentru bătut
- 2 grăunți usturoi
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei pentru prăjală
- 1 linguriță boia dulce
Mod de Preparare
- Cartofii se curăță de coajă, se taie în bucăță mari, și se pun la fiert în apă, nu foarte multă. În apă se pune sare și turmeric.
- Se fierb 15 minute, apoi se scot din apă, oprind apa.
- Cu ajutorul presei de cartofi, se zdobesc într-un castron.
- Adăugăm uleiul, usturoiul pisat, o parte din apa în care au fiert.
- Într-o tigăiță se prăjește ceapa tăiată Julien, se pune un pic de sare și boia de ardei.
- Punem prăjala peste piureul de cartofi care a fost gustat și potrivit de sare.
- Este foarte gustos, și merge foarte bine cu o salată de varză murată.

Ai toată admirația mea pentru cât ești de vrednica , pricepută și inventivă DAR mai și distrează-te Vasi !pupici
Pai mă distrez în grădină, apoi,.la vară, în concediu. Mă distrez și făcând fotografii