Castraveți sandwich în oțet

Borcan cu castraveți în oțet
Castraveți feliați subțire, cu un cuțit ascuțit
Castraveți feliați subțire
Morcovi feliați subțire, și ceapă feliată
Morcovi feliați subțire, și ceapă feliată

Castraveții sandwich în oțet sunt făcuți astfel încât să fie gata de prepararea unui meniu. Chiar și copiii își pot prepara singuri un pachețel pentru școală, rapid, fără să folosească cuțitul.

Rețeta este cea mai simplă, bulgărească (deși am vazut mai multe variante), cu borcanele sterilizate în apă.

Pentru această rețetă se folosesc borcane de 800 gr, având grijă la capace, să se închidă ermetic.

Borcan cu felii castraveți sandwich, felii de morcov și ceapă
Borcan cu castraveți sandwich, felii de morcov și ceapă
Borcan cu castravețisandwich, felii de morcov, ceapă, boabe de muștar, sare și zahăr
Borcan cu castraveți, felii de morcov, ceapă, boabe de muștar, sare și zahăr

Castraveți sandwich în oțet

Borcan cu castraveți în oțet
Salvează pe Pinterest
keyword castraveți sandwich în oțet
Pregătire 10 minutes
Gătire 30 minutes
Porții 1 borcan

Echipament

  • 1 borcan de 800 gr
  • 1 oală pentru sterilizarea borcanului

Ingrediente

  • 2-3 castraveți proaspeți
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură semințe de muștar
  • 3 linguri oțet 9 grade

Mod de Preparare

  • Se pregătește un borcan de 800 gr cu capac potrivit.
  • Castraveții se spală, apoi se feliază subțire, cu un cuțit de legume ascuțit, sau, dacă dorim și mai subțiri, cu curățătorul de cartofi.
  • Morcovul și ceapa se feliază.
  • Se pun feliile de castraveți alternând cu cele de morcov și ceapă, în borcan.
  • Adăugăm deasupra sarea, zahărul, semințele de muștar și oțetul.
  • Completăm cu apă până sus, lăsând un mic spațiu până la capac.
  • Se înfiletează bine capacul, apoi se întoarce borcanul de câteva ori pentru a se amesteca ingredinetele, și pentru a verifica să nu curgă.
  • Se pune borcanul într-o crăticioară căptușită cu hartie sau cârpă, și se pune apă până la nivelul capacului.
  • Se sterilizează 30 minute, din momentul în care apa din crăticioară fierbe.
  • Astfel sterilizat, borcanul cu castraveți se păstreaza mai mulți ani.
Borcan cu castraveți, felii de morcov, ceapă, boabe de muștar, sare și zahăr
Borcan cu castraveți sandwich, sterilizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating