

Castraveții sandwich în oțet sunt făcuți astfel încât să fie gata de prepararea unui meniu. Chiar și copiii își pot prepara singuri un pachețel pentru școală, rapid, fără să folosească cuțitul.
Rețeta este cea mai simplă, bulgărească (deși am vazut mai multe variante), cu borcanele sterilizate în apă.
Pentru această rețetă se folosesc borcane de 800 gr, având grijă la capace, să se închidă ermetic.


Castraveți sandwich în oțet

Echipament
- 1 borcan de 800 gr
- 1 oală pentru sterilizarea borcanului
Ingrediente
- 2-3 castraveți proaspeți
- 1 morcov mic
- 1 ceapă mică
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură semințe de muștar
- 3 linguri oțet 9 grade
Mod de Preparare
- Se pregătește un borcan de 800 gr cu capac potrivit.
- Castraveții se spală, apoi se feliază subțire, cu un cuțit de legume ascuțit, sau, dacă dorim și mai subțiri, cu curățătorul de cartofi.
- Morcovul și ceapa se feliază.
- Se pun feliile de castraveți alternând cu cele de morcov și ceapă, în borcan.
- Adăugăm deasupra sarea, zahărul, semințele de muștar și oțetul.
- Completăm cu apă până sus, lăsând un mic spațiu până la capac.
- Se înfiletează bine capacul, apoi se întoarce borcanul de câteva ori pentru a se amesteca ingredinetele, și pentru a verifica să nu curgă.
- Se pune borcanul într-o crăticioară căptușită cu hartie sau cârpă, și se pune apă până la nivelul capacului.
- Se sterilizează 30 minute, din momentul în care apa din crăticioară fierbe.
- Astfel sterilizat, borcanul cu castraveți se păstreaza mai mulți ani.

Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul