Chifteluțe din carne de porc, cu verdeață

Chifteluțele din carne de porc, cu verdeață sunt ceva după care întorci capul, pentru că salivezi pe loc, atunci când sunt prăjite.

Verdeața, și în principal mărarul verde, îi crește aroma foarte mult. Pudra de sfeclă roșie se pune opțional. Mie îmi place să o folosesc în multe rețete.

Chifteluțele de porc, calde, dacă le servești cu maioneză, și te mai uiți și la un film bun, totul este vis!

Chiftele de porc cu verdeață
Chiftelute din carne de porc
Chiftele de porc cu verdeață
Chifteluțe din carne de porc cu verdeață

Chifteluțe din carne de porc și verdeață

chiftele de porc cu verdeață
Salvează pe Pinterest
categorie Fel principal
bucătărie ROMÂNEASCĂ
keyword chifteluțe, chifteluțe de porc, chifteluțe din carne de porc
Pregătire 30 minutes

Ingrediente

  • 500 gr carne tocată de porc
  • 1 ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 1 cartof
  • 2 felii pâine
  • 1 legătură verdeață (mărar, pătrunjel)
  • 1 ou
  • 1 linguriță sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri pudră de sfeclă roșie, opțional
  • făină pentru modelat
  • ulei pentru prăjit

Mod de Preparare

  • Cartoful se dă pe răzătoarea măruntă, apoi se stoarce bine de zeamă. Ceapa se toacă mărunt, usturoiul se pisează.
  • Feliile de pâine se înmoaie în apă, apoi se storc bine.
  • Într-un castron mai mare, punem carnea tocată, cartoful ras, pâinea bine stoarsă, ceapa, usturoiul, oul, verdeața tocată mărunt, pudra de sfeclă roșie, sare și piperul.
  • Se ia câte o lingură de compoziție și se modelează cu ajutorul făinii, după ce model ne place.
  • Se prăjesc în ulei încins pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
  • Se servesc după bunul plac cu maioneză, sau simple.
chiftele cu maioneză
Chifteluțe cu maioneză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating