Ciulama de pui fără ciuperci, și mămăligă cu de toate, prăjită pe gril. Bună, bună!
Găsind la raionul de reduceri smântână la cutie mare, plus o brânză de burduf grozavă, am zis că merge o ciulama de zile mari.
Usturoi verde și ceapă verde din grădină, mărar din congelator.
Se poate servi cu mămăligă simplă, caldă, și cu mămăligă cu verdețuri, neprăjită. Oricum ar fie, este grozavă.


Ciulama de pui cu mămăligă prăjită

Ingrediente
- 700 gr aripioare de pui, sau ciocănele
- 200 gr smântână
- 2 linguri amidon
- 1 ceapă mare
- 2 căței usturoi sau usturoi verde
- sare, piper
- 2 linguri ulei
Mămăligă
- 1 cană mălai
- 1 cană apă
- 1 cană lapte
- 2 linguri brânză de burduf
- 1 usturoi verde
- 1 ceapă verde
- mărar
- sare
Mod de Preparare
- Se pun aripioarele, condimentate cu sare și piper, la prăjit în ulei, până se rumenesc, se adauga ceapa tocată și se călește ușor.
- Se adaugă câte un pic de apă, să nu se prăjească ceapa prea tare.
- Se pune apoi o cană de apă și se lasă să fiarbă 5 minute.
- Amidonul se diluează cu o cană de apă, se amestecă cu smântâna, apoi se pune compoziția peste aripioare.Se amestecă des, și se lasă să mai fiarbă 5 minute.
- Se oprește focul. Se adaugă usturoiul pisat peste ciulama.
Mămăliga
- Se pune la fiert apa, laptele și sarea. Se dă în clocot, apoi se pune mălaiul în ploaie, amestecând cu telul. Se adaugă ceapa și usturoiul tocate, apoi brânza de burduf. Se lasă să fiarbă 5 minute, amestecând încontinuu.
- Mămăliga trebuie să fie mai moale, nu vârtoasă.
- Se presară mărar pe farfurie, se golește mămăliga deasupra, se întinde în strat, apoi se lasă să se răcească.
- După ce s-a răcit, se taie în bucăți pătrate, apoi se prăjesc pe grill, uns cu ulei, întorcându-le pe ambele părți.


Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul