Pizza. Fără prea multă vorbărie.
Aluat cu ulei, cu felii de brânză topită peste, bacon și mozzarella și sos de roșii făcut în casă, din roșii congelate și usturoi verde. Grozav acest sos!


Pizza cu bacon, mozzarella și sos făcut în casă

Echipament
- cuptor
- blender
Ingrediente
- 250 gr făină 650, plus 1 lingură pentru frământat
- 160 gr apă, folosim cântarul de bucătărie
- 1/2 plic drojdie uscată cc.3 gr
- 1 lingură ulei
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură gris pentru presărat pe planșetă
Umplutura
- 2 felii brânză topită
- 100 gr bacon
- 1 bucată mozzarella
- 2 felii cașcaval
- microplante, sau rucola
Sos pizza
- 1 fir usturoi verde
- 2 roșii congelate
- 1 lingură ulei
- sare, piper
- 1 lingură miere
- oregano
Mod de Preparare
Aluatul de pizza
- Se cerne făina de 2 ori într-un castron, peste care se pune drojdia și apa călduță.
- Se formează un aluat brut, care se lasă în repaos 10 minute, acoperit.
- După repaos, presărăm sarea, apoi începem să frământăm aluatul, pe o placă, punând uleiul puțin câte puțin. Frămîntăm până obținem un aluat elastic, plăcut la mână.
- Punem aluatul înapoi în castron, presărăm cu făină, acoperim cu un prosop, și lăsăm la crescut, până își dublează volumul, 30-45 minute.
- Se încinge cuptorul cu 20 minute înainte, la 230 grade C, cu tot cu piatră.
- Pentru sos, scoatem roșii congelate, le decojim, le tocăm mărunt. Usturoiul se toacă.
- Într-o crăticioară se pune ulei, usturoiul si oregano. Se calește 1 minut, apoi se adaugă roșiile, sarea și mierea. Se lasă la fiert câteva minute, se dă deoparte și se mixează cu blenderul. Gata și sosul.
- Întindem aluatul pe o planșetă pudrată cu gris(sau foie de copt), și îi dăm formă rotundă (astfel se transferă ușor pe piatră)Pentru modelul meu, întindem mai mult decât dimensiunea pietrei de copt, cu încă 5 cm. Punem un castron în mijloc, iar aluatul din jurul lui îl tăiem în fâșii. Ridicăm castronul.
- Facem împletitura fâșiilor imitând împletitura în coadă de cal.
- În mijloc punem feliile de brânză topită, apoi ingredientele mărunțite, apoi sosul de roșii făcut între timp.
- Se coace 15 minute, la 230 gradeC
- Se scoate din cuptor, se pun verdețurile, se mai stropește cu un pic ulei. Se servește imediat.

Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul