Pui umplut cu cremă de brânză și spanac

Pui umplut cu crema de brânză și spanac

Pui umplut cu cremă de brânză și spanac este o rețetă destul de simplă și foarte sățioasă, pentru care se folosește pieptul de pui.

Pentru acestă rețetă avem nevoie de piept de pui, bucați feliate mare, nu fâșii, pentru că se găsesc și așa. Deci, atenție când cumpărăm!

Ca să fie foarte gustos, pieptul de pui va fi condimentat, și ținut astfel cel puțin 1 oră. Merge bine pus de seara, și ținut în frigider peste noapte.

Compoziția de brânză o pregătim dintr-o cremă de brânză la alegere, spanac din gradină, sau din congelator, maioneză, iar eu am mai pus câteva frunze de ceapă verde, și una de kale.

Rețetă cu conținut scăzut în carbohidrați.

Noi am servit pieptul de pui umplut, cu salată de orez negru.

Farfurie cu piept de pui umplut cu cremă de brânză, spanac, maioneză, kale, copt la cuptor
Piept de pui umplut cu cremă de brânză și spanac

Pui umplut cu cremă de brânză și spanac

Pui umplut cu crema de brânză și spanac
Salvează pe Pinterest
categorie Mâncare
bucătărie ROMÂNEASCĂ
keyword pui umplut cu cremă de brânză și spanac
Porții 4 persoane

Echipament

  • cuptor

Ingrediente

  • 4 bucati piept pui
  • 4 linguri amestec de condimente, sare, boia de ardei, cimbru, piper, oregano, pudră de usturoi, etc
  • 2 linguri ulei pentru marinadă
  • 2 linguri ulei, pentru pus în vasul de copt

Crema de brânză cu spanac

  • 200 gr cremă de brânză
  • 2 linguri parmezan ras, sau brânză rasă
  • 2 linguri maioneză
  • o mână spanac, opțional ceapă verde, kale
  • 1/2 bucată ardei roșu
  • sare, daca brânza este dulce

Mod de Preparare

  • Facem amestecul de condimente într-o farfurie. Ungem pieptul de pui cu ulei, apoi cu amestecul făcut. Lăsăm cel puțin 1 oră.
  • Încingem cuptorul la 190 grade.
  • Tăiem fiecare bucată de piept ca pe un buzunar, pe o laterală, unde va intra umplutura.
  • Facem amestecul de brânză din toate ingredientele date. Gustăm de sare.
  • Împărțim amestecul în 4 porții, apoi umplem fiecate bucată de piept cu aceasta.
  • Punem bucățile de piept umplut într-un vas, cu puțin ulei.
  • Coacem 40- 45 minute, la 190 grade C, timp în care, mai scoatem vasul și mai ungem bucățile de piept cu zeama lăsată la bază.
  • Pieptul de pui trebuie să fie rumen și foarte apetisant.
  • Se servește cu o salată la alegere.
Tavă cu pui umplut cu cremă de brânză și spanac
Pui umplut copt la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating