Salata de orez negru, sfeclă roșie, kale și spanac, este un meniu complet. Poți să o servești așa, singură, sau lângă o friptură preferată.
Orezul negru este diferit de cel alb, are si un miros deosebit. Fierbe un pic mai greu, în jur de 40 minute, este mai crocant un pic față de cel alb.
Sfecla roșie, kale și spanac le am din grădină.
Dressing-ul este simplu, ulei, oțet, muștar, sare, piper


Arată grozav în farfurie, și este foarte gustoasă.
Salată de orez negru, sfeclă roșie, kale și spanac

Ingrediente
Salată
- 1 ceașcă orez negru
- 1 sfeclă roșie mică
- 1 legătură kale și sfeclă
Dressing
- 2 linguri oțet de mere
- 2 linguri ulei
- 1 lingură muștar
- sare, piper
Mod de Preparare
- Orezul se pune la fiert cu o cantitate de apă de 4 cești. Se adaugă un pic de sare.
- Sfecla roșie se fierbe întreagă, până ce este ușor pătrunsă de un cuțit. Se decojește și se taie bucăți mici.
- Frunzele de kale și sfeclă se opăresc câteva secunde în apă fierbinte
- Într-un castron se pune orezul fiert (scurs de eventuala apă rămasă), sfecla tocată, kalele și sfecla tăiate în fâșii.
- Putem face dressing-ul separat, sau se pun ingredientele pe rând pe salată. Se gustă și se mai potrivește de sare, oțet, sau ce se mai dorește. Bunăăă!
Pingback: Pui umplut cu cremă de brânză și spanac – Vasi Dubreu