Salată orientală ce va întoarce privirile/cu ouă marinate și bacon

Castron cu salată de cartofi, castraveți murați, bacon, ouă marinate și maioneză

Salata orientală cu ouă marinate și bacon este varianta cochetă a salatei obișnuite. Atunci când o vezi, zici wow, cauți furculița să o guști rapid.

Marinarea face ca ouăle să iasă din anonimat, să devină foarte gustoase, fără a mai fi nevoie să stăm cu solnița de sare lângă noi.

Ouăle marinate se fac simplu, iar dacă avem sfeclă rosie cultivată în grădina proprie, oțet de mere făcut din merele proprii din livadă, ouă de la păsările din ogradă, BUGETUL este foarte mic.

Buget

Referitor la toată rețeta, îl reducem la minim, dacă în grădină cultivăm și cartofii și ceapa folosită, iar baconul îl „vânăm” când este la reducere.

Înainte de a ne apuca de salată, cu 24 ore înainte, marinăm ouăle.

Salată orientală cu ouă marinate și bacon

Castron cu salată de cartofi, castraveți murați, bacon, ouă marinate și maioneză
Salvează pe Pinterest
categorie Salad
keyword ouă marinate, salată cu maioneză, salată cu ouă marinate, salata orientală
Pregătire 45 minutes
Porții 4 persoane

Echipament

  • 1 borcan 800 ml
  • 1 oală 3 litri
  • Blender vertical

Ingrediente

Ouă marinate

  • 5 ouă fierte tari 4 pentru salată, 1 pentru degustare imediată :))
  • 1 sfeclă roșie medie
  • 150 gr oțet de mere
  • 1 linguriță sare
  • boabe piper, seminte chimen, semințe fenicul

Salată orientală cu ouă marinate și bacon

  • 700 gr cartofi
  • 3 castraveți mari în oțet
  • 1 ceapă roșie medie
  • 100 gr bacon tăiat marunt
  • Căteva măsline
  • 200 gr maioneză
  • 4 ouă marinate 3 ouă tocate, 1 pentru decor
  • sare

Maioneza la minut

  • 1 ou
  • 150 ml ulei
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură oțet de mere slab. Dacă este cumpărat, se pune 1/2 lingură
  • sare

Mod de Preparare

Cum se marinează ouăle

  • Sfecla se curăță, se taie în cubulețe, se pune într-o crăticioară împreună cu restul de ingrediente. Se fierbe 15-20 minute, la foc mic.
  • Când sfecla este moale, se ia de pe foc, iar cu ajutorul unul blender vertical, se mixează tot.
  • Ouăle se pun într-un borcan de 800 ml. Se acoperă cu marinada de sfeclă.
  • Se marinează 24 ore la frigider, apoi se pot consuma.

Salată orientală cu ouă marinate și bacon

  • Cartofii se fierb în coajă, până putem pătrunde cu vârful unui cuțit până în mijlocul cartofilor. Nu exagerați!
  • Castraveții se taie cubulețe, ceapa se toacă mărunt, măslinele se feliază de pe sâmburi.
  • Baconul se taie mărunt și se prăjește câteva minute, apoi se scoate pe un șervețel. Acest lucru este opțional, pentru că merge și neprăjit.
  • Ouăle marinate se taie în cubulețe. Cel pentru decor se feliază atent.
  • Maioneza o facem după metoda “la minut” cu blenderul vertical
  • Cartofii fierți se decojesc cât sunt calzi, pentru că se face mai ușor, apoi se taie cubulețe.
  • Într-un castron mare se amestecă toate ingredientele, fără maioneză. Se gustă, se potrivește de sare, iar dacă nu este destul de acrișoară, mai adăugăm puțin oțet de la castraveți.

3 thoughts on “Salată orientală ce va întoarce privirile/cu ouă marinate și bacon

  1. Pingback: Salată românească de cartofi cu maioneză și castraveți murați - magazinul de acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating