Rețeta de waffle am încercat-o prima oară, cu puțin timp înainte, doar pentru că abia acum am conștientizat că sandwich maker-ul meu are 2 alte accesorii incluse, fără ca eu să le fi folosit.
Controlați-vă aparate din bucătărie, nu faceți ca mine…


Primele le-am făcut după ochi, amintindu-mi ceva din rețetele citite. Au ieșit grozave, doar cu puțină dulceață de smochine deasupra.
Am zis să încerc și cu cremă de ciocolată făcută în casă, să le ridic valoarea, și iată-le.
Waffle cu cremă de ciocolată

Echipament
- aparat de făcut waffle, sau sanwich maker cu accesoriu pentru ele.
- Mixer
Ingrediente
Compoziția de waffle
- 2 ouă
- 50 grame unt topit
- 200 ml lapte
- 175 gr făină
- 3 linguri zahăr
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță sare
- ulei pentru uns tăvițele, sau spray cu ulei
Crema de ciocolată (ganache)
- 100 gr ciocolată
- 80 gr smântână
Mod de Preparare
- Într-un castron (ideal este cel de la robot, sau mixer) punem ouăle cu sarea, și le mixăm foarte bine. Adăugăm zahărul, și mixăm până compoziția devine o spumă.
- Topim ușor untul, apoi îl adăugăm peste amestec, mixând totodată.
- Adăugăm laptele și mixăm.
- Separat cernem făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, și le amestecăm uniform.
- Punem făina în ploaie, în timp de amestecăm.
- Compoziția trebuie să curgă ca o smântână.
- Se aprinde aparatul, și se lasă la încins. Se ung tăvițele cu ulei. Eu am folosit spray.
- Se pune cu polonicul aluat în fiecare tăviță, fără a face exces de zel.
- Se coc în jur de 5-6 minute, până la aparat se aprinde becul verde. Putem să le mai lăsăm, dacă vrem să fie mai colorate.
- Le scoatem pe o farfurie.
Crema de ciocolată(ganache)
- Se încinge smântăna, fără a fierbe.
- Ciocolata se toacă maărunt.
- Punem smântâna fierbinte peste ciocolată, apoi amestecaăm din centru castronului, până obținem o cremă fină.
- Punem crema peste waffle, cum ne vine la mână. Buuun!

Conserve pentru iarnă Rețete de post SALATE
Salată de murături ca idee, nu neapărat ca rețetă
MÂNCĂRURI CU CARNE
Ciolan presat – meniu cu 30 lei (dacă ai foc cu lemne)
Conserve pentru iarnă
Nectar de pere cu aromă de fenicul