Salată de varză mov cu vlăstari de gulii și floarea soarelui

Platou cu salată de varză mov cu vlastari de gulii mov și floarea soarelui

Salata de varză mov este superbă. Îți face ziua, dacă o ai în meniu.

Secretul unei salate de varză gustoasă, cu o textură mai moale, nu ca a unei adunături de fâșii tari și fără gust, este frecatul verzei tocate cu sare.

Măi, dacă țineți minte cu făceau bunicile, cum băgau mâinile fără să le fie teamă că își frâng unghiile, așa trebuie să facem și noi, pentru ca o banală salată de varză, să devină o bunătate.

Vlăstarii mei sunt crescuți de mine, și mi-s tare dragi. Recomand ca o cultură de balcon, de pervaz, sau unde avem loc. Am văzut și plantație în grădină.

Sunt minunați ca aport de vitamine și enzime, mai ales iarna.

Se spune despre vlăstarii de floarea soarelui că sunt aliment complet, cu vitamine, enzime, proteine.

Castron cu vlăstari de gulii mov cultivați în pământ
Vlăstari de gulii mov
Farfurie cu vlăstari de floarea soarelui cultivați în pămănt
Vlăstari de floarea soarelui

Oțetul de mere este făcut în casă, din mere bio, așa cum am descris aici

Platou cu salată de varză mov cu vlastari de gulii mov și floarea soarelui
Salată de varză mov cu vlăstari de gulii mov și floarea soarelui

Salată de varză mov cu vlăstari de gulii și floarea soarelui

Platou cu salată de varză mov cu vlastari de gulii mov și floarea soarelui
Salvează pe Pinterest
categorie Salate
bucătărie ROMÂNEASCĂ
keyword Salata de varză, Salata de varză mov
Pregătire 15 minutes
Porții 2 persoane

Echipament

  • robot de bucătărie sau răzătoare (rindea) de varză

Ingrediente

  • 1 varză mică cc.500 gr
  • 1 mână vlăstari de gulii și floarea soarelui sau de care avem fiecare
  • 1 linguriță sare mare, sau potrivim după cantitatea de varză
  • 1 ceșcută oțet mere, sau în funcție de gustul fiecăruia, sau de oțetul folosit
  • 2 linguri ulei de care avem, și ne place

Mod de Preparare

  • Se curăță varza de frunzele exterioare.(Se pun la compost, sau găleata Bokashi).
    Varza se dă pe răzătoare de la robot, sau manuală.
  • Vlăstarii se taie din ghiveci. Se spală.
  • Punem varza într-un castron mare, presărăm cu sare, apoi frecăm cu mâinile, până ce varza se domolește, și începe să iasă sucul din ea.
  • Punem vlăstarii, apoi oțetul și uleiul. Amestecăm bine și gustăm.
  • Dacă mai trebuie sare, mai adăugăm, dacă mai trebuie oțet, mai adăugăm, iar dacă am pus prea mult, punem un pic de apă rece, și amestecăm iar.
  • Dacă gustul este echilibrat, înseamnă că este gata de servit. Vis!
Platou cu salată de varză mov cu vlastari de gulii mov și floarea soarelui
Salată de varză mov cu vlastari de gulii mov și floarea soarelui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating